Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ολυμπιακή...Olympic Airways...Olympic Airlines...Pantheon...MIG Airways...




ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


Πριν λίγο ανακοινώθηκε...ότι η M.I.G (=Βγενόπουλος) και η κυβέρνηση συμφώνησαν και στο νομικό κομμάτι της συμφωνίας και μένουν πλέον μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής!
Πραγματικά...επιτέλους!

Σίγουρα δεν λύθηκαν τα προβλήματα μας και ούτε από αύριο θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους...αλλά απλά φάνηκε μια ακτίδα φωτός μέσα στην κακομοιριά της Τρέμη, τον πανικό του Ευαγγελάτου, την συμπόνια του Αυτιά και τον καιρό της Πετρούλας (ρητορικό...έχει προσέξει ποτέ κανείς, άντρες-γυναίκες, "τι καιρό θα κάνει αύριο?" όταν τον καιρό τον ακούει από την Πετρούλα???)! Και επιπλέον, μετά από 20 και πλέον χρόνια εκπόνησης μεγαλόπνοων σχεδίων εξυγίανσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρείας...κάποιος προχωράει στην πράξη!

και στα δικά μας...

8 σχόλια:

Κωνσταντίνος Βουκόλας είπε...

Ante mipos allaksei kai tin onomasies apo olimpiakes se PANATHINAIKES!!!! Pos sou fanike o kollimenos???

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Βγενόπουλος είναι ικανός και την Ολυμπιακή να αναστήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,

χαίρομαι που είσαι γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον της Ολυμπιακής. Αλλά μην το θεωρούμε και άθλο να καταστρέφουμε σιγά σιγά ότι κρατικό μας έχει απομείνει και μετά να βλέπουμε τη σωτηρία στα μάτια του κυρίου Βγενόπουλου ή του κάθε μεγαλοκαρχαρία.
Για λύπηση είμαστε!
Ο μόνος λόγος που ίσως χαίρομαι είναι ότι ο όμιλος διοικείται από κάποιον Έλληνα.
Αλλά και τι με αυτό; Ποιός μου εγγυάται ότι αύριο η Ολυμπιακή δε θα πουληθεί σε κάποιον ξένο όμιλο...κι εκεί να δεις...που θα μιλάμε αγγλικά ή ότι άλλο μέσα στα αεροσκάφη της.....ολυμπιακής..(αν κρατήσουν και το όνομα αυτό)...και δε θα μπορούμε να πούμε και τίποτα!
Δεν έχω κάτι με τους μεγαλοεπιχειρηματίες...όχι...ούτε στο ελάχιστο....με εμάς έχω και όλους όσους εκμεταλλεύτηκαν την Ολυμπιακή για να ταξιδεύουν στον κόσμο τζάμπα....
Ευχαριστούμε λοιπόν κύριε MIG!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησαν οι απολύσεις! Σας λέει κάτι;

I. M. είπε...

Θα ξεκινήσω το σχόλιο μου, προς απάντηση των δύο προηγούμενων συνδιαλεγόμενων, κάνοντας ξεκάθαρα δυο πράγματα:
1. Δεν είμαι ΓΕΝΙΚΑ υπέρ στο να χάνει τη δουλειά του κανείς άνθρωπος και
2. Η έννοια με την οποία αντιλαμβάνομαι το κράτος δεν συνάδει με το κράτος επιχειρηματία.

Το πρώτο σημείο αφορά στο τελευταίο σχόλιο –πριν το δικό μου- το οποίο είναι και το πιο ευαίσθητο μιας και αναφέρεται σε συνανθρώπους μας. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος ούτε να θριαμβολογώ όταν κάποιο μέλος αυτής της κοινωνίας χάνει την δουλεία του…αλλά στην περίπτωση της Ολυμπιακής δεν μπορούμε να ξεχνάμε το «πώς» μπήκαν στην εταιρεία ορισμένοι από τους εργαζόμενους. Μου είναι αδιανόητο να μπούμε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη κουβέντα για το δικαίωμα στην εργασία κάποιων ανθρώπων (όχι όλων) που κάποτε χρησιμοποιώντας πλάγια μέσα πήραν τη θέση κάποιου άλλου ή ακόμα χειρότερα που η πρόσληψή τους ήταν εξαργύρωση «κάποιας επιταγής» από κάποιο πολιτικό. Στο κάτω-κάτω της γραφής η Ολυμπιακή όπως και όλες οι άλλες δημόσιες εταιρείες είναι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και όχι κοινωφελή ιδρύματα. Κοινωνική πολιτική δεν ασκείται με την μη απόλυση κάποιου υπαλλήλου που ούτως ή αλλιώς τον πληρώνουμε εμείς από το υστέρημα μας! Κοινωνική πολιτική γίνεται δίνοντας όλα τα εφόδια στον εργαζόμενο για να βρει εύκολα δουλεία αλλά και σε αυτούς που δεν μπορούν να βρουν κάποια θέση εργασίας, μέσω οικονομικών βοηθημάτων. Κλείνοντας το κομμάτι των απολύσεων όσο πιο σύντομα μπορώ…απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι μακάρι αυτοί οι άνθρωποι μετά από την παρακολούθηση κάποιων ειδικών επιμορφωτικών προγραμμάτων να βρουν μια αντίστοιχη ή και καλύτερη θέση…που ίσως να τους ταιριάζει και περισσότερο.

Το δεύτερο σημείο σχετίζεται με το προτελευταίο σχόλιο. Μάλλον, έχουμε διαφορετική άποψη για το τι είναι κράτος και για το ποιος είναι ο ρόλος του κράτους μέσα στην οικονομία. Δεν θεωρώ, πρώτον, ότι το κράτος πρέπει να έχει στην κατοχή του εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς που δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες και υπάρχει ανταγωνισμός και δεύτερον θεωρώ λανθασμένη την εμμονή μας στο να έχουμε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων σε όλους τους τομείς. Σε κάποιους τομείς της οικονομίας είμαστε καλοί και έχουμε ηγετικές θέσεις ενώ σε κάποιους άλλους λόγω διαφόρων παραγόντων δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ούτε καν την παρουσία μας! Αυτό απλά πρέπει να το «χωνέψουμε» και να κάνουμε την κατάλληλη στρατηγική παρά να μεμψιμοιρούμε κάθε φορά που χάνουμε κάτι που βλέπαμε στις ελληνικές ταινίες. Τώρα αν την συγκεκριμένη στιγμή βρέθηκε ένα fund με Έλληνα εκτελεστικό αντιπρόεδρο και εξαγόρασε την Ολυμπιακή, αυτό απλά κολακεύει τον άκρατο πατριωτισμό μας δεν πρέπει, όμως, να αποτελεί και «μπούσουλα» για όλες τις μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καθ' όλα ανιδιοτελής ο "κύριος" Βγενοπουλος, αφού τσέπωσε τα 5 εκατ. ευρώ για τις 9 άγονες και μόνο για 1 τετράμηνο (ενώ η αρχική προσφορά ήταν 5 εκατ. και για τις 24 άγονες γραμμές) , τώρα 29/12/09 κυριολεκτικά αδειάζει το 40% της επίγειας εξυπηρέτησης και απολύει το προσωπικό πανελλαδικώς. Για λόγους εντυπωσιασμού??? Για λόγους ανθρωπιστικούς λόγω και των ημερών (Χριστούγεννα έχουμε) ?? ή μήπως για αυτό που πραγματικά κρύβεται πίσω από το "σιδηρούν προσωπείο του": ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ!! Τουλάχιστον ας σταματήσει να εκμεταλλεύεται την ιστορία και την παράδοση της Ολυμπιακής καθώς και τις γεμάτες συναισθηματισμό διαφημίσεις της Olympic Air! Ντροπή!!

Ανώνυμος είπε...

Idi anakinose sinxonefsi me egian kai meta apo ligo na mou to thimithite tha tin poulisi telios.
Oute ta prosximata den kratise.
Kai kati akoma, mas elegan oti kathe mera pou litourgi i olympiaki to kratos mpenei mesa 400 ekt euro. kai oti ama klisi tha ftiaksoun ena soro sxolia kai nosokomia!
Pou einai afta ta ide kanenas???
Osi xerontousan me to ksepoulima as tous gini mathima tora.

Kapetanios είπε...

Γιατί δεν τη αγόρασες εσύ ο τελευταίος ανώνυμος για να χειριστείς καλύτερα την κατάσταση?Δεν στο επιτρέπει η ιδεολογία σου η ανωνυμία σου?Ναι το έκανε ο Βγενόπουλος και καλά που το έκανε δηλαδη γιατί ήταν η τελευταία ελπίδα που είχε η εταιρία.Κρατάω μια επιφύλαξη μόνο σε περίπτωση που δούλευες στην εταιρία οπότε μια απώλεια θέσεως εργασίας είναι σαφώς σοβαρότατο πρόβλημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...