Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Google Earth version 5.0: Βουτιά στον Ωκεανό & μεταφορά στο παρελθόν…


Μετά από το 2005 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Google Earth, ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη Γη από απόσταση που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και τα 8 μέτρα από την επιφάνεια της, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, η Google παρουσίασε την τελευταία έκδοση του συγκεκριμένου προγράμματος, το Google Earth 5.0.



Σε αυτή την τελευταία έκδοση, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «βολτάρει» στον Ωκεανό αλλά και να βρει άπειρες πληροφορίες σχετικά με τους ωκεανούς, θαλάσσιους οργανισμούς, κοραλλιογενείς υφάλους, παραλίες που ενδείκνυνται για surf καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τις θάλασσες στα διάφορα σημεία του πλανήτη Γη και έχουν καταχωρηθεί μέσα στους χάρτες από διάφορους οργανισμούς όπως BBC, National Geographic ή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α..

Μια άλλη καινοτομία που διαθέτει η τελευταία έκδοση και σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών του προγράμματος, είναι η δυνατότητα να παρατηρήσεις το ίδιο σημείο του πλανήτη όπως φαίνεται τώρα αλλά και όπως ήταν στο παρελθόν. Έτσι, ορισμένες περιπτώσεις ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να δει με μια απλή κίνηση, την εξέλιξη μεγάλων έργων αλλά ακόμα και την αλλαγή ολόκληρων περιοχών μετά από μεγάλες καταστροφές.

Στις καινοτομίες του προγράμματος περιλαμβάνονται και αλλά πολλά στοιχεία όπως πανοραμική (360 view) παρουσίαση επιλεγμένων σημείων του πλανήτη, πιο εύκολη περιήγηση με δυνατότητα καταγραφής video και ήχου και πολλά άλλα.

* Το «Google Earth 5» παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Επιστημών της California από τον Al Gore. Στην παρουσίαση αυτή η εταιρεία χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «μέσω για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης του κόσμου»

Υ.Γ.: για όποιον ενδιαφέρεται να κατεβάσει το πρόγραμμα μπορεί να επισκεφτεί το παρακάτω website: http://earth.google.com/


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 45. αν μου λέγανε πριν λίγα χρόνια πως θα μπορούσα να "ταξιδέψω" σε κάθε μεριά του πλανήτη με ένα κλικ μέσα σε δευτερόλεπτα ούτε που θα το πίστευα. Θα γέλαγα το λιγότερο. Πλέον μου λένε πως μπορώ να γίνω και ένας μικρός ηλεκτρονικός κουστό και να ταξιδέψω και πίσω στον χρόνο. Η εποχή δείχνει να με ξεπερνά. Πάντως για έναν άνθρωπο σαν και μένα που δεν μπορώ να ταξιδεύω όσο θέλω είναι ένα μοναδικό εργαλείο που με φέρνει λίγο πιο κοντά στον υπόλοιπο κόσμο και τις ομορφιές του.

christinatoum είπε...

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΡΑΒΟ!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...