Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Amber Alert





Η εφαρμογή του AMBER ALERT στην Ελλάδα αποτελεί πρωτοβουλία του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η βασική ιδέα του Προγράμματος Amber Alert συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Συλλόγου (Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 10-56) σχετικά με αυτό. Έτσι κάθε φορά που κάποιο παιδί χάνεται κινητοποιούνται όλοι οι σχετικοί φορείς ενημέρωσης και η πληροφορία της εξαφάνισης φτάνει άμεσα στους πολίτες με σκοπό την παροχή από αυτούς πληροφοριών που πιθανώς να οδηγήσουν στην ανεύρεση του.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε χωρίς κόστος σε αυτήν την προσπάθεια. Ο τρόπος είναι απλός. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στείλουμε με ένα απλό SMS τον ή τους Ταχυδρομικούς κώδικες των περιοχών που κατοικούμε και εργαζόμαστε ώστε να εγγραφούμε στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ AMBER ALERT HELLAS. Κάθε φορά λοιπόν που θα χάνεται κάποιο παιδί κοντά στην περιοχή μας θα ενημερωνόμαστε γι αυτό εντελώς δωρεάν μέσο ενός SMS με σκοπό αν έχουμε κάποια πληροφορία να ενημερώσουμε άμεσα τις αρχές. Ένα παράδειγμα του SMS που θα λαμβάνουμε μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.


Εγγραφή στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS

- Αποστολή SMS στο 1056 από το κινητό μας τηλέφωνο με τον/ους Τ.Κ., που επιθυμούμε (χρέωση 0,10€/SMS)

- Λήψη απαντητικού SMS (άνευ χρέωσης για τον συνδρομητή), το οποίο θα επιβεβαιώνει την εγγραφή μας στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS.

- Σε περίπτωση ενεργοποίησης AMBER ALERT HELLAS ο κάθε εγγεγραμμένος συνδρομητής θα λαμβάνει ένα SMS με τα στοιχεία και την περιγραφή του αγνοούμενου ανήλικου (άνευ χρέωσης για τον συνδρομητή).


Διαγραφή από την Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS

- Αποστολή SMS στο 1056 από το κινητό μας τηλέφωνο γράφοντας ΟΧΙ. Αυτόματα θα διαγραφούμε από την Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS. (χρέωση 0,10€/SMS)

Και για όσους νομίζεται πως είναι άσκοπο κάτι τέτοιο εγώ το μόνο που έχω να πω είναι να σκεφτείτε να είστε εσείς στην θέση ενός γονιού που έχει χάσει το παιδί του και παρακαλάει μέσα του να βρεθεί κάποιος, έστω και ένας, άνθρωπος και να δώσει κάποια πληροφορία για το που βρίσκεται το παιδί του. Το κόστος είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που πιθανόν μπορούμε να προσφέρουμε.


Χρήσιμα Links

Το χαμόγελο του παιδιού

Amber Alert Home Page.

7 σχόλια:

Sofia είπε...

Well done JD for the efford that you make too :)
I'm glad that you want more people to know about it, as it is so important for all to know and act.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι να το αναρτήσουμε στα blog μας. Μπράβο σου..

Aνεμος είπε...

εγώ το έχω από το χαμόγελο του παιδιού..πάντως μπράβο σου απόδειξη ότι δεν χάνετε ποτέ η ελπίδα,..μία μικρή που βρέθηκε μετά απο 4 χρόνια στην κώ σε βάζω και εγώ στο μπλόγκ μου χαρουλίτα μακια

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΤΗΝΗ - ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ! ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΩ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΣΕ, ΚΤΕΛ Κ.Λ.Π. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !

Ανώνυμος είπε...

μπράβο bro μου. χαίρομαι για τα κοινωνικά σου μηνύματα ευαισθητοποίησης, ειλικρινά κάνεις πολύ καλή δουλειά. εύχομαι να στείλουν όλοι sms.

Magoulianitissa...: είπε...

Γιαννη μου με εκπλησεις ευχαριστα με
τις ευαισθισιες σου!
Μονο αν νοιαζομαστε εστω και λιγο για το τι συμβαινει γυρω μας υπαρχει
ελπιδα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...