Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα!




Απλά χαμός!

Τι να πει κανείς γι’ αυτή την «ιερή» για τον Έλληνα περίοδο?

Ίσως η μόνη περίοδος μέσα στο χρόνο που δεν νοιαζόμαστε για τίποτα εκτός από το να περάσουμε καλά εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Με πλοία, αεροπλάνα, βαπόρια ή τρένα τα παρατάμε όλα πίσω μας και τραβάμε για παραλίες, βουνά, λαγκάδια ή ότι άλλο πιο απίθανο υπάρχει στο μυαλό μας! Κάποτε ο Χαρυ Κλίν στο αλησμόνητο «Latin Φάτιν» είχε πει: «Όταν ο Έλληνας φεύγει δεν τον νοιάζει τίποτα! Ισοπεδώνει Εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς και Εθνική Οικονομία!». Και από τις αρχές του ’90 σαν μην άλλαξε τίποτα! Έτσι, είναι ακόμα!

Έτσι μας αρέσει και έτσι θα κάνουμε! H Ολυμπιακή θα πετάει, ο ΟΣΕ θα γεμίζει με επιβάτες μέχρι και τα βαγόνια για το κάρβουνο, τα πλοία είτε High Speed είτε cargo θα γεμίζουν κόσμο και οι Εθνικές οδοί ακόμα και Autobahn να ήταν, θα πήζανε όσο δεν πάει!

Αυτή η μαζικότητα της εξόδου των καλοκαιρινών διακοπών είναι από τα λίγα στοιχεία που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στα χρόνια!

Τι και αν η ακρίβεια έχει πάει στα ύψη, τι και αν οι πιστωτικές είναι όρια τους, τι και αν η τιμή της βενζίνης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, δεν μας καίγεται καρφί! Αυτές τις μέρες τα αφήνουμε όλα πίσω μας και μεταθέτουμε όλες τις σκοτούρες μας για την ημέρα επιστροφής! Καλά κάνουμε! Ας το χαρούμε σα να ήταν κάθε μέρα έτσι!

Σίγουρα μπορείς να πει κάποιος «μα καλά ρε φίλε που πας διακοπές που σε κυνηγάνε οι τράπεζες για τις απλήρωτες δόσεις…?» . Καλά κάνουμε και πάμε! Ακόμα και οι τράπεζες διακοπές θα είναι…πληρώνουμε τη δόση μόλις γυρίσουμε!

Και επειδή είμαστε ωραίος λαός και αυτήν την προσέγγιση στη ζωή δεν την έχει κανένας άλλος, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, έτσι ώστε όταν γυρίσουμε να είμαστε ακόμα πιο ωραίοι, είναι:

- Να χλευάσουμε αυτόν που θα μας βάλει να πληρώσουμε 10€ την ξαπλώστρα και να απλώσουμε την πετσετούλα μας…λίγο πιο δίπλα!

- Να μην αγοράσουμε την τυρόπιτα 5€ στην καντίνα της παραλίας…και να περιμένουμε λίγο να πάμε στην πιο κάτω ταβέρνα να γονατίσουμε τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια μετά το μπάνιο μας!

- Να μην πληρώσουμε και τις 10 μέρες τον διακοπών μας 5€ τον καφέ στην παραλία…μπορούμε τις μισές τουλάχιστον να τον πιούμε στο δωμάτιο το πρωί.

- Να πατήσουμε το μαγικό κουμπάκι off στο arkoudision όταν φεύγουμε από το ξενοδοχείο…δεν χρειάζεται να είναι ψυγείο όταν γυρνάμε!

- Και το μοναδικό καινοτόμο…να μαζέψουμε το κυπελάκι του θρυλικού Fiesta FRAPPE μαζί με τις γόπες από τα τσιγάρα πριν φύγουμε από την παραλία!

Αν τα κάνουμε αυτά στις διακοπές μας…με ένα μαγικό τρόπο θα τα εφαρμόσουμε αργότερα και στην καθημερινότητα μας! Θα μας γίνει μάθημα η προστασία της τσέπης μας για να ΄χουμε για τη δόση που λέγαμε και η προστασία του περιβάλλοντος, όπως μας ζητάει ο resident των παραλιών, ο πελεκάνος! Μέσα σε αυτή την χαλαρότητα των διακοπών αποστασιοποιημένοι από την ρουτίνα μπορούμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα τη δική μας και των γύρω μας.

Α! και μην ξεχάσω! Και αυτό το μπινελίκι που το ΄χουμε πρόχειρο ανά πάσα στιγμή…ε δεν πειράζει να το καταπιούμε και καμία φορά! Πιο ήρεμοι θα είμαστε αν δεν τρωγόμαστε με το παραμικρό!

Καλές διακοπές να ΄χουμε…και μέχρι να έρθει μέρα που θα ξεκινήσουν…ας συντονιστούμε στη συχνότητα του STAR να βλέπουμε ρεπορτάζ για τον καύσωνα!

1 σχόλιο:

John.S είπε...

Ότι και να πω είναι λίγο γιαυτά που γράφεις. Περιγράφεις πολύ ομορφα μια πραγματικότητα που αυτές τις μέρες την ζώ απο πρώτο χέρι. Θα μπορούσα να πω πολλά αλλα θα περιοριστώ σε ένα. Μπορεί ο Έλληνας να μην πληρώσει τις ξαπλώστρες, να μην φάει την τυρόπιτα του στην παραλία και να κλείσει και το air condition οταν φύγει απο το δωμάτιο αλλά το κυπελάκι του θρυλικού Fiesta FRAPPE θα είναι πάντα στην θέση του. Ευτιχώς που έχουμε και κάπιους και καθαρίζουν τις παραλίες απο τα σκουπίδια μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...