Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ας Βγάλουμε Όλοι τον Σκασμό!

Το είχαμε γράψει και μετά την στυγερή δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκείνο το μαύρο Σάββατο στα Εξάρχεια. Αυτήν την φορά θα το επαναλάβουμε ακόμα πιο δυνατά. Μετά τα σημερινά γεγονότα οφείλουμε όλοι να βγάλουμε επιτέλους το σκασμό, να σιωπήσουμε έστω προσωρινά και να προβληματισθούμε βαθύτατα για αυτήν άνευ προηγουμένου θεσμική, πολιτική και προ πάντων ηθική κατηφόρα, την οποία εδώ και καιρό ακολουθούμε.

Όταν μία τέτοιου ασύλληπτου είδους θηριωδία λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια ενός ολόκληρου πλήθους, τι νόημα έχουν άραγε οι όποιες δηλώσεις επί δηλώσεων, οι καταδίκες κατόπιν εορτής, οι αλληλοκατηγορίες των διαφόρων ηθικών αυτουργών και τα άφθονα κροκοδείλια δάκρυα; Πόσο μάλλον όταν οι ευθύνες για την σημερινή δολοφονία δεν πρόκειται πέσουν έτσι εύκολα στο πρόσωπο κάποιου ειδικού φρουρού, αλλά θα βαραίνουν για καιρό τις πλάτες όλων μας.

Ναι, όλων μας! Διότι η αλήθεια είναι πως όλοι συμβάλλαμε σε κάποιο βαθμό στην σημερινή δολοφονία. Με την ανοχή μας επί χρόνια στις διάφορες μορφές βίας και αναρχίας που ενδημούν σε αυτήν την χώρα, με την ανικανότητά μας να προστατεύσουμε την Δημοκρατία μας από όλους αυτούς που κατά διαστήματα επιδιώκουν να την καπηλευθούν, αλλά και με την παντελή μας αδυναμία να αντιδράσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες μπροστά στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση που διανύουμε. Ας το βουλώσουμε λοιπόν όλοι και ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας κατάματα, αναλογιζόμενοι τις δικές μας ευθύνες, όχι των άλλων._

2 σχόλια:

Αντί είπε...

αυτο θελουν φιλε να βγαλουμε το σκασμο και να κατσουμε ησυχα στον καναπε μας και να τους παρακολουθουμε,
να κλεβουν και να διαχειριζονται το χρημα οπως αυτοι θελουν,να περνουν νομοσχεδια με βαση το συμφερον τους. και εμεις να βγαζουμε το σκασμο και μονο να πληρωνουμε.
ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΛΩΣΕΙΣ
Νομιζεις οτι δεν ξερουν, τους μια χουφτα κουκουλοφορους,
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, Οταν πολυ καλα ξερουν που πινεις εσυ τον καφε σου και που συχναζεις.
Παρακρατος σε ολο του το μεγαλειο.
Παρακρατος (βλεπε λεξικο)
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ
ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ

Γ.Ι.Π. είπε...

Να πενθήσουμε, επιτέλους
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2416&reftab=37&t=%CE%9D%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5,-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...