Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Πολιτικολογώντας στ' άχυρα ΙΙ - Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Ο "Γιώργος" θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση? Αυτό δεν το ξέρω, αν και πολύ φοβάμαι πως αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει. Όμως, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για το σύγχρονο κομματικό πολιτισμό της Ελλάδος, είναι αλήθεια ότι σήμερα ο "Γιώργος" προσφέρει την "ελπίδα" στον ελληνικό λαό. Αυτό του έδωσε τη νίκη και αυτό θα τον κρατήσει ακέραιο στον πρωθυπουργικό θώκο!



Ο "Γιώργος" (το "Γιωργάκης" δεν είναι σωστό για τον Πρωθυπουργό της Χώρας) θα τα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Οι σύμβουλοί του θα είναι ικανοί να τον στηρίξουν και μαζί με αυτόν να φέρουν την πολιτική αλλαγή που ο "Γιώργος" υπόσχεται; Αν το καταφέρουν, θα είμαστε όλοι δίπλα τους. Προς το παρόν, ωστόσο, η ασχήμια της ελληνικής κομματικής σκηνής μολύνει την πολιτική ζωή, αλλά η πρόσκαιρη αισιοδοξία ελπίζω να μην μολυνθεί από την (μελλοντικώς να αποδεικχθεί) ίδια και απαράλλακτη στάση ενός κόμματος που κατά το παρελθόν (και χωρίς καμία αμφιβολία) κατάφερε να διαλύσει τα πάντα στην Ελλάδα με γνώμονα μόνο το κομματικό συμφέρον.

Και προκύπτει η απλή απορία: μέχρι σήμερα, αν ήθελες να αναδειχθείς φρόντιζες να μπεις σε ένα από τα μεγάλα κόμματα. Αυτό θα αλλάξει?
Γιατί κατά τη γνώμη μου, αν γίνει μια τέτοια αλλαγή, θα σημαίνει ότι πλησιάζουμε τα πρότυπα ενός σύγχρονου κράτους, αληθινά δημοκρατικού, όπου η αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια και η αντικειμενική αξιολόγηση θα αναδειχθούν σε βασικά χαρακτηριστικά!

Πολύ φοβάμαι ότι μόνος μου τα λέω, μόνος μου τ' ακούω όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...