Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ώρα της Γης: Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα!!!


Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009, και ώρα 20:30 ας δώσουμε ένα μήνυμα ότι ολόκληρος ο κόσμος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Πρόκειται για ένα μήνυμα δράσης και ελπίδας. Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη. Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.


Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγμα, για μία μόνο ώρα, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και δείχνουμε ότι είναι δυνατόν ο κάθε ένας από εμάς να κάνει τη διαφορά. Η Ώρα της Γης 2009 θα αποτελέσει ένα μείζον κάλεσμα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος. Πασίγνωστα κτίρια και μνημεία σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Ωκεανία θα σκοτεινιάσουν.

Η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το δικό μας δυναμικό «παρών» καθώς και περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι «βρέθηκαν» στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά.

Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή όλων εμάς ξεχωριστά. Όλοι εμείς πρέπει να «αξιοποιήσουμε» τη μεγάλη αυτήν ευκαιρία δηλώνοντας ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και υιοθετώντας πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας. Περισσότεροι από 18000 Έλληνες έχουμε ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή μας (http://www.earthhour.org/signup/gr:el target="_blank"), αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέραμε και στη δεύτερη παράγραφο σημαντικά μνημεία της ανθρωπότητας θα σκοτεινιάσουν. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα και με την σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους. Επιπλέον, οι δήμοι της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, με τη συμμετοχή τους, κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Κύρος όμως θα προσθέσουν στην ελληνική Ώρα της Γης και τοπόσημα διεθνούς αναγνωρισιμότητας της σύγχρονης Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ώρας της Γης (http://www.earthhour.org/home/gr:el target="_blank") και να λάβετε δράση. Ας μην μείνουμε αμέτοχοι και να μεταδώσουμε το μήνυμά μας σε όλον τον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και επιβάλλει να ενωθούμε άμεσα όλοι σε μια κοινή δράση!

18 σχόλια:

xaroylita είπε...

Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση που επιτέλους ξυπνάμε... Έστω κι έτσι βοηθάμε τον πλανήτη μας που μόνοι μας καταστρέφουμε....

Πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε. Μπορεί να είμαστε πρώτοι αλλά δεν είμαστε όλοι..... Ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού αλλά όχι όλοι...

Θα είμαι κι εγώ εκεί. Σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.....

Καλό βράδυ.....

E-walker είπε...

Ας τα κλείσουμε όλοι τα φώτα, ας το διαδώσουμε για να τα κλείσουν και άλλοι, ας περάσουμε το μήνυμα που πρέπει αλλά ας μην μείνουμε μόνο εκεί. Ας αλλάξουμε γενικότερα και ας κάνουμε την καθημερινότητά μας ποιο οικολογική. Για αρχή μια ωρίτσα με κεράκια δεν κάνει κακό…

AATON είπε...

Εμείς καλοί μου φίλοι, απαντάμε με φώς..

http://nikos63.blogspot.com/2009/03/blog-post_987.html

Καλή σας μέρα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής: σβήνουμε τα φώτα ή και όποια άλλη συσκευή λειτουργεί με ρεύμα...π.χ. τηλεόραση, ψυγείο κτλ;

Κωνσταντίνος Βουκόλας είπε...

Φίλε μου ΑΑΤΟΝ πρόβατο δεν είναι κανείς και στο χέρι του είναι αν θέλει να ακολουθήσει τα υπόλοιπα ή όχι...Ένα από τα καλά του διαδικτύου είναι ότι υπάρχουν πολλές απόψεις, πολλή πληροφόρηση γενικότερα ελεύθερη και στο χέρι του καθενός είναι να κρίνει και να πράττει ανάλογα...Τι να σου πω...Είναι όπως η δημοσιογραφία, οι εφημερίδες...και πάει λέγοντας...Δεν μας εκφράζουν όλους τα ίδια πράγματα αλλά έχουμε κάποιες ιδέες και απόψεις που θέλουμε να μοιραζόμαστε...Άλλωστε ζούμε στην χώρα που υιοθέτησε αυτές τις ιδέες πρώτη σε όλο τον κόσμο...Πάντως χαίρομαι γιατί πάντα στην δράση πρέπει αν υπάρχει αντίδραση...Να σε καλά...

ARTIMER είπε...

Εύχομαι ολόψυχα η προσπάθεια αυτή να αποδώσει και να σηματοδοτήσει την κινητοποίηση για ότι ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης.

Ανώνυμος είπε...

Να τα σβήσουμε και να περάσουμε το μήνυμα. Αλλά να πάρει και η πολιτεία μέτρα, με τόσες ληστείες.

I. M. είπε...

Ανώνυμε, σβήνουμε τα φώτα του σπιτιού και βγάζουμε από την πρίζα τις συσκευές που ΔΕΝ χρησιμοποιούμε! Η κίνηση είναι καθαρά συμβολική οπότε αν χρειάζεσαι ένα φως για να...πλέξεις, ας που πούμε, μην το σβήσεις!
Σκοπός είναι ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ όλοι ότι όταν δεν χρειαζόμαστε τα φώτα ή τις ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να τα σβήνουμε και να τις απενεργοποιούμε, αντίστοιχα!

ΑΑΤΟΝ, που 'σαι...κυνηγάς και φαντάσματα? Για πες μας να σε ‘χουμε υπόψιν μας!

AATON είπε...

Iason M., το κείμενο που (αμφιβάλω άν) είδες, είναι μια αναδημοσίευση με το θέμα της οποίας συμφωνώ στις γενικές γραμμές, μα όχι πόνημα δικό μου. Οπότε άσε τις σαχλομαγκιές ναυτάκι, και διάβαζε άλλη φορά καλύτερα και τα ψιλλά γράμματα ;-)

I. M. είπε...

ΑΑΤΟΝ,
Μπορεί εγώ, όπως λανθασμένα είπες, να μην διάβασα τα ψιλά γράμματα που δεν είχε και τόσο σημασία μιας και ΕΣΥ μας ζήτησες να το διαβάσουμε και όχι ο συγγραφέας(...χωρίς να αναφέρεις τα σημεία που δεν συμφωνείς), αλλά εσύ μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι διαβάζεις!

Μπορείς να μου πεις ποια σημεία κάνουν "πόνημα" τη δημοσίευση που μας ζήτησες να διαβάσουμε? Στείλε μου έστω και μια φράση που δείχνει ότι αυτή η δημοσίευση είναι μελέτη (γιατί αν δεν γνωρίζεις πόνημα=μελέτη) και ότι ο "συγγραφέας-Χ" έχει κάνει έρευνα για να καταλήξει σε αυτή. Ή μήπως είναι ένα σύνολο από αυθαίρετες παραδοχές και αυθαίρετα συμπεράσματα που απλά μπορούν να χαρακτηριστούν και "φαντάσματα" εν τη ρύμη του λόγου?

Κλείνοντας ήθελα να σου πω ότι όταν σχολιάζεις ένα κείμενο χρησιμοποιώντας την άποψη κάποιου άλλου και ξεκινάς με το "ΕΜΕΙΣ" στο σχόλιο σου, δεν θα μπορούσα να υποθέσω τίποτα άλλο απ΄ το ότι και εσύ έχεις την ίδια άποψη.

Όσο για το "άσε τις σαχλομαγκιές ναυτάκι"...αν χαρακτηρίζεις τους λόγους μου με τον ίδιο τρόπο που χαρακτήρισες και την δημοσίευση ως "πόνημα"...στην υγεία σου αρχηγέ να περνάς καλά και να μας γράφεις που και που για μαθαίνουμε νέα σου!

Δημητρης Μπαρσακης είπε...

Πάντως, όσο πιο ρηχή η σκέψη, τόσο πιο ρηχή η πραγματικότητα, η αντικειμενική κατά τα άλλα! Διαφωνεί κανείς;

AATON είπε...

Iason M. Επειδή σε κόβω για τύπο γαμβρού κι ωχ αμάν, θα σε παρακαλέσω το εξής.
Τις λογοτεχνικές και ποιητικές σου τάσεις, πούλα τες σε καμία νεαρά που έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα, ίσως την καταγοητεύσεις και τσιμπίσει.
Εγω προσωπικά, δεν έχω διάθεση να επαναλαμβάνομαι, ούτε χρόνο να ασχολούμαι με 'δήθεν', οπότε κάνε μου τη χάρη και μην ξανασχοληθείς μαζί μου, δεν φημίζομαι για υπομονετικός.

Πήγαινε, κλείσε τα φώτα σου, κλείσε και τα μάτια σου άμα θέλεις, να μη καίς ούτε εσυ ενέργεια, μα άσε με να κάνω αυτό που εγώ πιστεύω για σωστό.
Αντίο.

I. M. είπε...

ΑΑΤΟΝ, δεν μπορώ να καταλάβω την έκρηξη σου!
Τελικά τι έκανες, τα έσβησες τα φώτα?

AATON είπε...

Ε, πώς να μην εκραγώ αδερφέ;
Όχι, δούλευα μα τα άφησα όλα αναμμένα φεύγοντας, έτσι για σπάσιμο.
Τώρα που γύρισα για να κοιμηθώ, θα τα σβήσω, και θα τα ανάψω πάλι μόλις σηκωθώ το μεσημέρι..
κι άμα μπορείς, πές μου πως δεν είμαι αντιδραστικό στοιχείο :p

John.S είπε...

AATON Τα σβήσαμε τα φώτα τελικά και το στείλαμε το μήνυμα μας αλλά εγώ κράτησα και ένα μικρό φωτάκι αναμμένο μόνο για σένα. Και επειδή έχεις Άποψη και ας είναι διαφορετική προσθέσαμε το blog σου στα αγαπημένα μας. Πρόσεχε γιατί σε παρακολουθούμε...

AATON είπε...

Χαίρομαι που σβήσατε τα φώτα, ευχαριστώ για το ένα προς τιμή μου (ελπίζω να μην έκαψε πολύ ενέργεια) και που με "παρακολουθείτε".

Το ζήτημα για μένα, δεν είναι η 1 ώρα του Σάββατου που μας πέρασε, μα οι χιλιάδες ώρες κατόπιν. Εκεί θέλω να δω έμπρακτες αποδείξεις και ευαισθησία. Όταν έρθω Ελλάδα, ελπίζω να μην δω πεταμένα σκουπίδια σε δρόμους, πλατείες και παραλίες..
Με καταλαβαίνεις τι εννοώ, σίγουρα ναι, έχω άδικο η δίκιο;

Κι εγώ σας "παρακολουθώ" οπότε θα τα λέμε..
Καλό μήνα λοιπόν σε όλους.

Κωνσταντίνος Βουκόλας είπε...

AATON το παρακάτω videaki αφιερωμένο ειδικά σε σένα!!
http://www.youtube.com/watch?v=TlCKNYjMOJc
Δεν χανόμαστε από ότι κατάλαβα...Τα λέμε...

AATON είπε...

Γιατί ειδικά σε μένα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...