Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ανευθυνότης εις το τετράγωνον...




Τα μπλόκα που γίνονται αυτές τις μέρες από τους αγρότες σχεδόν σε όλο το μήκος του «πολύπαθου» Π.Α.Θ.Ε., είναι από τις μεγαλύτερες παρωδίες που έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό εντός συνόρων…

Η ανευθυνότητα των αγροτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο:



Ανευθυνότης Νο1:

Αφού έφαγαν μέχρι και το τελευταίο euro των επιδοτήσεων, χωρίς να έχουν εκσυγχρονίσει ούτε στο ελάχιστο τις μεθόδους καλλιέργειας της γης, τώρα ζητάνε & υπέρογκες επιπρόσθετες ενισχύσεις. Σημειώτεον, η καταστροφή που προκαλούν στους υδάτινους πόρους της χώρας έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, γεγονός που κυρίως οφείλεται στις πεπαλαιωμένες μεθόδους άρδευσης που χρησιμοποιούν.


Ανευθυνότης Νο2:

Μέσα σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και εν μέσω μιας στιγμής που η κοινωνική συνοχή μοιάζει τόσο εύθραυστη, μπλοκάρουν την ομαλή λειτουργία της οικονομίας της χώρας και διατηρούν ένα κλίμα κοινωνικής αναταραχής. Σημειώτεον, η οικονομική βλάβη που έχουν προκαλέσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις, τα τελευταία χρόνια, στην ελληνική οικονομία ανέρχονται, κατ' εκτίμηση στο απίστευτο ποσό του 1δις euro (πηγή: ΣΚΑΙ)


Είναι ανάγκη όσο ποτέ οι αγρότες να καταλάβουν ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους ώστε να μην βρεθούμε προ τρομερής αγροτικής κρίσεως το 2013 που θα σταματήσουν οι ενέσεις ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση & επιπλέον να παύσουν να πιστεύουν ότι κλείνοντας τις Εθνικές Οδούς πετυχαίνουν τις επιδιώξεις τους, δίκαιες ή μη.


Η κυβέρνηση σε αυτό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όπως επικοινωνιακά έδειξε ότι κινείται αποφασιστικά, έτσι και τώρα πρέπει να δώσει ένα τέλος στην εκλογολογία, να σταματήσει αυτά τα περίεργα «Sarakatsanomics» και οικονομική πολιτική αλα «Τσοβόλα δωσ’ τα» και να κάνει μια ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες, με πρόλογο, κυρίως θέμα και συμπεράσματα! Το αν θα είναι «άνευ όρων» ή «από μηδενική βάση»…ποσώς μας ενδιαφέρει!

Το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσει μπροστά και να βγάλει την χώρα από την κρίση δίνοντας ταυτόχρονα και ένα όραμα σε αυτόν τον λαό που το ΄χει τόσο ανάγκη!



2 σχόλια:

Unknown είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές χρόνια τώρα. Οι αγρότες στους δρόμους και η Ελλάδα κομμένη στα 2. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους και κινητοποιήσεις σαν και αυτή μόνο κακό μπορούν να κάνουν αυτή την στιγμή. Ίσως να είναι καιρός να βρούνε οι αγρότες άλλους τρόπους να διεκδικούν τα αιτήματα τους δίκαια ή μη.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν φτάνουμε στην αγάπη
βρίσκοντας ένα τέλειο άνθρωπο
αλλά μαθαίνοντας να βλέπουμε
ένα ατελή άνθρωπο τέλεια".-
Στο ίδιο ..έργο πάντα ...θεατές ....και βλέπουμε ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...