Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Νίκος Σεργιανόπουλος και η Ξεφτίλα των Media




Εικόνες όπως και αυτή από την κάλυψη της κηδείας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου προβλήθηκαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες. Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή θύμιζε η κηδεία με τα βανάκια των καναλιών να είναι παρκαρισμένα παντού και δεκάδες ρεπόρτερ να δίνουν την μάχη του ποιος θα έχει το καλύτερο πλάνο. Κάμερες ακριβώς μπροστά από το φέρετρο για να πάρουν κοντινά από τα άτομα που κλαίγοντας το μεταφέρανε, άλλες να ακολουθούν την μάνα σε απόσταση χιλιοστού, βάζοντας της την κάμερα στο πρόσωπο για να πάρουν το καλό κοντινό που να φαίνεται και το δάκρυ και φυσικά μην ξεχάσουμε όλους αυτούς που σαν νέοι Σερλοκ Χολμς εξιχνίαζαν το μυστήριο για το ποιος παραβρέθηκε και ποιος όχι λες και ήταν κάποιο βραδινό Gala.


Νιώθω πραγματικά αηδιασμένος με όλη αυτήν την κατάσταση. Δεν έχουμε πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν σεβόμαστε τίποτα. Και δεν μιλάω μόνο για την κηδεία. Μιλάω για ολόκληρο τον χειρισμό του θέματος από τα media. Με το που μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Νίκου Σεργιανόπουλου τρέξανε όλοι αμέσως σαν τα αρπακτικά. Στηθήκαν ολόκληρες εκπομπές γίνανε συζητήσεις επί συζητήσεων και φυσικά όριο πουθενά. Όλα στην φόρα στο βωμό του χρήματος. Βγήκε πάλι κάθε καρυδιάς καρύδι στο γυαλί, κάθε "πεθαμένος " μαϊντανός της τηλεόρασης κάθε κατακάθι της κοινωνίας μας για να πει την άποψη του για το θέμα. Ξεφτιλίζανε έναν άνθρωπο που δεν ήταν καν στην ζωή με πρόσχημα την ειδησεογραφική έρευνα. Πληροφορίες όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ηθοποιού, πόσες μαχαιριές έφερε στο σώμα του και που, αν είχε πάρει ναρκωτικά η όχι αν βρέθηκε γενετικό υλικό πάνω του και που ψώνιζε τους συντρόφους του τα βράδια γίνανε αντικείμενο στα στόματα κάποιων μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τα νούμερα της τηλεθέασης τους.


Ήμαρτον ρε παιδιά πια. Μέχρι που θα φτάσει όλο αυτό το πανηγυράκι των ΜΜΕ? Ας μου πει κάποιος που είναι το όριο επιτέλους? Σε πιο σημείο τα media θα πούνε Στοπ μέχρι εδώ ήτανε. Ας σεβαστούμε την προσωπική στιγμή των ανθρώπων τώρα και ας μην τα βγάλουμε όλα στην φόρα. Το χειρότερο για μένα όμως είναι ότι όλοι αυτοί θα πάνε τα βράδυ για ύπνο με καθαρή την συνείδηση τους πιστεύοντας πως έχουν κάνει καλά την δουλειά τους. Τι να πω εγώ πραγματικά τους λυπάμαι. Λυπάμαι για όλη αυτή την κατάσταση. Λυπάμαι που έχουμε φτάσει σαν κοινωνία στο σημείο να εξευτελίζουμε έτσι τους ανθρώπους χωρίς καν να νιώθουμε ούτε ίχνος ενοχής. Λυπάμαι που νομίζουμε ότι παρακολουθώντας τα όλα αυτά είμαστε αμέτοχοι στο ότι γίνεται ενώ στην ουσία τους δίνουμε δύναμη ώστε να συνεχίσουν νομίζοντας ότι χαίρουν της αποδοχής μας.


Θα κλείσω λέγοντας ότι μαζί με τον εξευτελισμό του ηθοποιού από τα κανάλια εξευτελίστηκε και η ηθική μας. Υποτιμήθηκε για μια ακόμα φορά η νοημοσύνη μας και όχι άδικα. Ας συνεχίσουν από αύριο λοιπόν όλοι αυτοί οι lifestyle δημοσιογράφοι να κάνουν την δουλεία τους με την συνείδηση τους καθαρή και εμείς να συνεχίσουμε να τρώμε ότι αποφάγια μας πετάνε στο πιάτο μας χωρίς να αντιδράμε. Εκτός από τα προϊόντα μου φαίνεται πρέπει να αρχίσουμε και τα μποϊκοτάζ σε εκπομπές…

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Einai aparadekth h katastash me ta MME file mou kai esi apla thn kategrapses me apisteyto tropo. Me kalipses apolita den exo kati allo na po. Poly sostos!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αγαπητέ μου,

εσύ άνοιξες τηλεόραση για πρώτη φορά στη ζωή σου προχτες;
Όλες οι κηδείες διασήμων, εδώ και πολλά χρόνια, καλύπτονται πάντα από κάμερες.

Το θέμα είναι ότι για να υπάρχουν τα ΜΜΕ έτσι όπως υπάρχουν, κάποιος τα στηρίζει με τρελά νούμερα τηλεθέασης.

Και άντε πες εσύ στο μέσο τηλεθεατή να σταματήσει να εισχωρεί στην προσωπική ζωή του κάθε δι-άσημου.

Αγαπητέ μου,

πάτα το κουμπάκι και άλλαξε κανάλι.. ή ακόμα καλύτερα βγες μια βόλτα και συνάντησε φίλους που έχεις να δεις καιρό....

καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Tα ΜΜΕ ειναι μια κρεατομηχανη που αλεθει ανθρωπους για ευκολη βρωση καντε λοιπον αυτο που λεει ο ανωνυμος οχι να αλλαξετε καναλι γιατι ολα τα ιδια ειναι και τα ιδια αλεθουν απλα κλειστε την κρεατομηχανη και πηγαινετε μια βολτα ,βαλτε δραση στη ζωη .
Η τηλεοραση ΧΑΖΕΥΕΙ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω σε ολα τον ξεσκισανε τον ανθρωπο δεν σεβαστηκαν τιποτα τον κατακρεουργησαν καιρος να βγαλουμε την πριζα της κρεατομηχανης οπως λεει και ο αντι και να μην κανουμε ηρωες αυτους που την χειριζονται με το να εχουν ακροαματικοτητα σε οτι σκουπιδι μας πετανε.
Εμεις φταιμε
Καλημερα καλη συνεχεια σας παρακολουθω γιατι σχεδον με καλυπτετε

spyros1000 είπε...

ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ?
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.......

Ανώνυμος είπε...

πηδήξτε λίγο πιο μακριά απο το βούρκο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΙΣΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ Τ Α ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΙΕς

Ανώνυμος είπε...

Είναι προσφιλής η έκφραση σε τέτοιες περιστάσεις: ο θάνατος σου η ζωή μου!
Είναι γνωστό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ είναι τα όρνια που φυλάνε πάνω απ'το 'ύποψηφιο' κουφάρι και όταν έρθει η ώρα δεν του αφήνουν κοκκαλάκι.
Βασικά απέφυγα να την ανοίξω την άτιμη την τιβί αλλά με ενοχλεί όμως το γεγονός ότι πάντα λυπούνται για το πως χάνει την ζωή του ένας επώνυμος και ψάχνουν τα πως και τα γιατί κι όταν πρόκειτε για κάναν φουκαρά μεροκαματιάρη που δεν έχει που να βάλει το κεφάλι του και πως να προστατευθεί δεν ασχολούνται... Το επώνυμο 'προϊόν' βλέπεται δίνει μεγάλα κέρδη σε σχέση με τον ταλαίπωρο που: όπου φτωχός κι η μοίρα του!

Μπλέκ είπε...

ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΟΦΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΧΕΤΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

John.S είπε...

Συμφωνώ με όλα τα σχόλια και νομίζω πως φαίνεται και στο κείμενό μου πόσο αηδιασμένος είμαι από την όλη κατάσταση. Φυσικά και δεν άνοιξα χτες την τηλεόραση μου και φυσικά όλα αυτά τα φαινόμενα δεν είναι καινούργια. Και τι με αυτό? Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να γράφουμε για όλα αυτά? Και απαντώντας και στον “spyros1000“ να πω πως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα φίλε μου το ότι “το έχουμε συνηθίσει” όπως λες. Δεν μας φαίνεται περίεργο, δεν αντιδρούμε, δεν αισθανόμαστε άσχημα. Τα βλέπουμε όλα με μια απάθεια και με την στάση μας απλά είμαστε συνένοχοι. Εγώ το έχω πατήσει καιρό τώρα το κουμπί. Σκοπός είναι να το πατήσουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ μου,

μα ποιος σου στέρησε το δικαίωμα να εκφράζεσαι μέσω του γραπτού λόγου!

ίσα ίσα....αλλά ας μιλάμε για πράγματα που μας πάνε μπροστά όχι να αναμασάμε τα λάθη της εποχής μας!

και επίσης...φαντάζομαι, ελπίζω και εύχομαι οτι τα μυαλά που συμμετέχουν σε αυτόν εδώ το διάλογο το έχουν πατήσει το κουμπί...το θέμα είναι πως θα κάνεις όλους τους άλλους εκεί έξω να το πατήσουν....

και ξέρεις πως πιστεύω ότι γίνεται αυτό; με συζητήσεις που θα αποσπάσουν νούμερα από την τηλεθέαση...συζητήσεις άσχετες με την τηλεόραση...συζητήσεις που θα απέχουν πολύ από όλα αυτά που καλώς κρίνουμε...συζητήσεις που θα ανοίξουν τα μυαλά μας και θα τα ετοιμάσουν για νέες νοοτροπίες!

μιας και είσαι από τα ενεργά μέλη αυτής της κοινότητας ...προσπάθησε να βρεις κάτι που θα μας κάνει επιτέλους να ονειρευτούμε και όχι να σκεφτούμε!

Magoulianitissa...: είπε...

Καλησπερα.
Αντιδρουμε!
Κλεινουμε την τηλεοραση και ασχολουμαστε με τοσα αλλα υπεροχα δημιουργικα πραγματα γυρω μας,με τ παιδια μας, με τους συντροφους μας, πινουμε καφε με τον γειτονα μας με τον φιλο μας, ποτιζουμε τα δεντρακια του πεζοδρομιου μας που κατσιασανε, μαζευμε τισ σακουλες που φυσιξε ο αερας στο παρτερι μας, παμε ενα περιπατο, μαγειρευμε ενα υπεροχο φαγακι και καλουμε και
καποιον να το απολαυσουμε μαζι μας,
απλα κανουμε την δουλεια μας και την κανουμε ΚΑΛΑ και οχι στο ποδι να την ξεπεταξουμε...
Και πανω απο ολα φροντιζουμε την δικη μας οικογενεια για να μην καταντισει να βλεπει τηλεοραση και να νομιζει οτι διασκεδαζει...

Καληνυχτα.

I. M. είπε...

Γιάννο βρίσε όσο μπορείς! Πες τα γιατί αλλιώς θα την σπάσεις την καριό…%$@! Την θυμάσαι την Δημητρούλα στους «Απαράδεκτους» που την πέταξε από το μπαλκόνι στο κεφάλι της πεθεράς του Χαλακατεβάκη?

Έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει. Δεν πάτε να χτυπιέστε όλοι μεταξύ σας και να λέτε ποιος την έχει…πιο πολλή ώρα κλειστή, η τηλεόραση θα μείνει έτσι!
Για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους πρώτοι ανακάλυψαν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι και όχι η αφεντιά μου! Αυτοί που βλέπουν τηλεόραση:

1.είναι αυτοί που δεν την παλεύουν άλλο από την κούραση της μέρας και την ανοίγουν και την αφήνουν να παίζει. Είναι τέτοια η βαρεμάρα και το ξεβίδωμα της μέρας που δεν θέλουν καν να σκέφτονται! Βλέπουν ότι χρειάζεται την λιγότερη επεξεργασία!

2. είναι συνήθως άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και μεγαλύτερης ηλικίας που ψάχνουν να βρούν το παλιό κουτσομπολιό του χωριού που το χασαν και δεν έχουν τι να κάνουν…ή ψάχνουν να βρούνε κανέναν χειρότερο από τη μαύρη τους την τύχη!
3. είναι αυτοί που είναι σαν και σένα και μένα Γιαννάρα…που ακούνε για κάποιον κατεστραμμένο και ανοίγουν να τον δουν. Ρε πήγες ποτέ για καφέ και υπήρχε κάποιος που δεν ήξερε τον «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ….ΒΑΣ ΒΑΣ»? Μέχρι και εγώ από το ορυχείο έψαξα να τον βρω!

…αλλά ξέχασα κάτι! Στην Ελλάδα υπάρχει και κάτι ακόμα…υπάρχει και η AGB, εγώ δεν ξέρω και πολλούς με μηχανάκι…εσείς ξέρετε?

gina είπε...

Καμιά φορά αισθάνομαι τόσο τυχερή που οι ώρες μου δεν με βοηθάνε να ενημερώνομαι τηλεοπτικά...
καλή συνέχεια και κλείστο το κωλόκουτο... χαλάει ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε εν ριπή οφθαλμού...
φιλιά
g

Dimitris είπε...

Ηθοποιός=ο ποιών ήθος. Και για το ήθος του εν λόγω κανείς και κουβέντα. Το ότι τον τσακώσανε με κόκες και φούντες δε λέει τίποτα γι αυτούς που μας τον τρίβουνε σα παράδειγμα για το ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. Ούτε για το τι δουλειά είχε και τι έκανε με το παληκάρι που τον ξεκοίλιασε. Ποσώς θα μ ενδιέφερε αν δεν τον προβάλανε σε συγχορδία όλα τα σουργελοκάναλα του μεσημεριού, και δεν μου τα πρήζανε για το πόσο καλό παιδί ήτανε και πως η κοινωνία έχασε την κορώνα στο κεφάλι της. Άιντε και σιχτήρ, που τον "Χ" χρήστη "ανώνυμο" τον στέλνουνε πισθάγκωνα στη στενή να πει το ποίημα και να μάθει το μπουσουλητό με υποβοήθηση, και τον κύριο Διασημόπουλο τον κάνουνε και πρότυπο... Με κόκα τον τσακώσανε αν δεν το καταλάβατε. Και τον αφήσανε, αν δεν το καταλάβατε κι αυτό επειδή ήταν καλό παιδί, μάλλον... Νεκρός δεδικαίωται αλλά μόνο απ' τις ξεφτιλισμένες μεσημεριανές μοιρολογίστρες... Δώσανε στη μύγα κώλο και μας χέζει νυχθημερόν, έλεος...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...