Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

If anyone is on twitter, set your location to Tehran and your time zone to GMT +3.30. Security forces are hunting for bloggers using location/timezone searches.


The more people at this location, the more of a logjam it creates for forces trying to shut Iranians' access to the internet down. Copy & paste & please pass it on!>

1 σχόλιο:

Γ.Ι.Π. είπε...

Προς διευκρίνηση της ανάρτησης, επισημαίνω ότι αυτή αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατούσε σε χώρα της Ασίας (για ευνόητους λόγους μη στοχοποίησης του blog δεν την αναφέρω εν προκειμένω)τις προηγούμενες ιδίως ημέρες.
Ύστερα από την εκλογική αναμέτρηση, την νομιμότητα του αποτελέσματος της οποίας αμφισβήτησε έντονα η αντιπολίτευση, εκδηλώθηκαν κινήματα διαμαρτυρίας. Ωστόσο, η κάλυψη των γεγονότων αυτών δεν επετράπη από το επίσημο κράτος. Εικόνες βίας έγιναν γνωστές μέσω του διαδικτύου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκδηλώθηκε προσπάθεια από την ηγεσία της χώρας αυτής να φιμωθεί και ο διαδικτυακός κόσμος της χώρας.
Προς αποτροπή κατά το δυνατό της προσπάθειας αυτής, η διεθνής κοινότητα των χρηστών του διαδικτύου ανακάλυψε τον τρόπο αυτό (της ανάρτησης) ώστε να εμποδίσει (αν αυτό ήταν δυνατό) τις προσπάθειες φίμωσης.
Αγνοώ την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού (που στόχο είχε να μπερδέψει στην ουσία την κυβέρνηση του εν λόγω κράτους αναφορικά με τους χρήστες που ήταν στην πρωτεύουσα τους και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για το καθεστώς), όπως δεν υπολόγιζα για τους στόχους της παρούσας ανάρτησης και τους λόγους για τους οποίους πιθανώς κάποιος να υποστηρίζει και την άποψη ότι ορθώς γίνεται αυτή ή προσπάθεια του εν λόγω κράτους ή ακόμα και για το αν πρόκειται για προπαγάνδα κτλ. Πίστεύω ότι αυτό εναπόκειται στον καθένα μας να το κρίνει και να βγάλει τα όποια συμπεράσματά του για κάτι το οποίο πάντως δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Σε κάθε περίπτωση, τέλος, κρίνω ότι αποτελεί εφαλτήριο σκέψης και δράσης η πληροφόρηση περί του τι συμβαίνει ανά τον κόσμο τόσο για αυτά καθαυτά τα γεγονότα όσο και για την όποια αντίδραση (είτε αθώα είναι αυτή είτε κατευθυνόμενη και σαθρή) εντοπίζεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...