Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Τελικά το Βίσμα μετράει ή η Διορατικότητα?



Η παραπάνω φόρμα θα μπορούσε να ήταν η φόρμα που συμπλήρωσαν οι οδηγοί βυτιοφόρων για να πάρουν την άδεια!
Δεν μπορεί να απέχει και πολύ η αίτηση που κατέθεσαν αυτοί, από αυτή καθώς δεν θα ήταν δυνατόν να έχουν αυτά τα προνόμια που έχουν!

Τι σκατά δεν μπορεί να είναι τόσο προνομιούχοι όλοι αυτοί οι κλάδοι!
Τη μια αποκαλύπτεται η πραγματικότητα για τους Λιμενεργάτες. Ενώ όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται περί εργατικής τάξης που κουβαλάει τα κοντέινερ στην πλάτη, όπως ο Οβελίξ τα μενίρ, έρχεται η αποκάλυψη για πενταψήφιες φορολογικές δηλώσεις και για δικαιώματα που φτάνουν μέχρι και τη συνδιοίκηση του λιμένος!

Μετά εκεί που ετοιμαζόμαστε όλοι να απολαύσουμε την Καλομοιρα στα τελικά τις Eurovision έρχεται η αποκαθήλωση ενός ινδάλματος! Ο φορτηγατζής που ήξερες, πάει! Τώρα έχουμε τον «SUPER GOUFY» βυτιοφορέα, όπου από αυτόν εξαρτώνται οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα και επιπλέον η οικονομικη δραστηριότητα!

Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα?

Πώς είναι δυνατόν να εκχωρούμε τόσες αρμοδιότητες σε κάποιους ανθρώπους που δεν θα τους εμπιστευόμασταν ούτε την διαχείριση της πολυκατοικίας μας?

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως εμείς σαν κοινωνία στεκόμαστε στο πλευρό του «αγωνιστή» που διοικεί τα λιμάνια με τσαμπουκά Τάκη Τσουκλά και φορλογική δήλωση Νίκου Βέρτη! Και πως ανεχόμαστε τους «ταπεινούς» πετρελαιάδες που πουλώντας την άδει του βυτιοφόρου παίρνουν τριάρι στο Saint Tropez και όχι στην Κυψέλη που παίρνουμε εμείς!

Το απίστευτο όμως είναι αλλόυ…Η ίδια Κοινωνία στήνει στον τοίχο τους Τραπεζίτες, τους «αιμοσταγείς» Βιομηχάνους, τους «άσπλαχνους» Κατασκευαστές και όλους τους «κακούς» επιχειρηματίες αυτής της χώρας επειδή κερδοσκοπούν εις βάρος της!

«Νίκο Τσιαμτσίκα λάθος πληροφορία σου δώσανε!»…οι επιχειρηματίες θα κερδίσουν όσο εσύ αγοράζεις τα προϊόντα τους ενώ οι «SUPER GOOFY-δες» θα κερδίζουν όσο θέλουν…όταν θα απεργούν! Γιατί? Γιατί είναι μονοπώλιο και αν δεν τους ικανοποιήσεις…θα στην στραγγίσουν την κάνουλα!

Η Τοκο-Bank αν όλοι εμείς δεν προτιμούσαμε το Cayenne (σημειώτεον: Η Ελλάδα είναι Τρίτη σε μερίδιο αγοράς Cayenne μετά την Ελβετία και την Γερμανία), δεν θα αύξανε κάθε χρόνο τα κέρδη της 50%, από τα 5.000 που βγάζει σε κάθε Cayenne που αγοράζεται με δάνειο, αλλά και στη Φρουτοπία, θα πουλάγανε τις ντομάτες πιο φτηνά αν για μια βδομάδα σταματάγαμε να αγοράζουμε ντομάτες σε τιμή Truffe de Provence…

Μήπως τελικά έχουμε «και το Καρπούζι και το Μαχαίρι»?

Μήπως τελικά πρέπει αφήσουμε το σιχτίριασμα για την «τύχη μας τη μάυρη» και να γίνουμε λίγο πιο διορατικοί στην εκχώρηση δικαιωμάτων-αρμοδιοτήτων και λίγο πιο διορατικοί στην εκχώρηση των ωραίων μας των EURO?

Βίσμα για να κάνουμε την «αρπαχτή» όλοι θα το βρούμε…όλοι έχουμε από ένα μπάρμπα που ξέρει τον Δήμαρχο Άνω Μαγουλιάνων και αυτός έχει κάποιο βουλευτή που του χρωστάει μια χάρη γιατί του βάλε έναν ανηψιό «που δεν τα παίρνε τα γράμματα» στο Δήμο…

…αλλά μήπως τελικά σημασία έχει να είσαι διορατικός και όχι Βίσμα?

…πόσο θα συνεχίσεις να έχεις το καλύτερο βίσμα?

...το «Βλέμμα της τίγρης», όμως, μπορείς να το ‘χεις όσο το παλεύεις!


debauch

Υ.Γ.: μπορείτε να μου πείτε γιατί οι υπόλοιποι 9.990.000 Έλληνες δεν έβαλαν βίσμα για να πάρουν την άδεια βυτιοφόρου...???

Ούτε ο George Sorros δεν πρέπει να έχει βρει τέτοια επένδυση…

συμπληρώνεις ένα χαρτί και μετά από μερικές ώρες έχεις 1.000.000 EURO!!!!!

3 σχόλια:

George Pitsioris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΙΣΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

argisa kati mhnes na apanthsw alla entaxei.
fysika kai metraei to visma.
h eisai visma kai drosizese h den eisai kai zorizese file mou sthn ellada.
(strato den exeis paei????)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...