Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις.Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.

Κάτι μου λέει ότι σε μια υποτιθέμενη πορεία κατά της διαφθοράς εμείς θα ήμασταν κατά της πορείας....

Σχετικά links

http://www.sansimera.gr/worldays/107

http://www.transparency.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα δεν έχεις και άδικο. Έχουμε μάθει τόσο στην διαφθορά που δύσκολα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή. Πάντως θα έπρεπε να μας τιμάνε μια τέτοια μέρα μιας και πρέπει να είμαστε πρωταθλητές επί πολλά χρόνια....

Captain JPMorganStanleyCubrik είπε...

Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να συνεπλέξουμε τον αιώνιο θεσμό της διαφθοράς με το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

Στο Ελλαδιστάν δεν έχουμε ένα απολυταρχικό καθεστώς το οποίο είναι διεφθαρμένο το οποίο έχει κουκουλώσει την κοινωνία. Ή έστω, μια κοινωνική τάξη που διαφυλάττει τα κεκτημένα της μέσω της διαφθοράς, όπως στις ΗΠΑ.

Έχουμε μια κοινωνία εγγενώς διεφθαρμένη, με ένα δισεκατομμύριο πράξεις μικρο-διαφθοράς να συμβαίνουν συνέχεια, με, ως επί το πλείστο, κοινωνική αποδοχή. Τι εννοώ: Όλοι είναι εναντίον της διαφθοράς, και όλοι κατακρίνουν αυτόν που διαφθείρεται. Αλλά ως εκεί. Η διαφθορά επί προσωπικού επιπέδου δεν σταματάει.

Παγκόσμια πατέντα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...