Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Το έτος 2010 μέσα από τα μάτια της Google

Η Google δημιούργησε και φέτος την ετήσια έκθεσή του Zeitgeist, η οποία αντανακλά το πνεύμα του 2010 από την οπτική ματιά του Διαδικτύου, αυτό δηλαδή που οι άνθρωποι "gouglaran" φέτος σε όλο τον κόσμο

Η ανάλυσή λοιπόν για φέτος αποκάλυψε ένα έτος που ορίζεται και ως το έτος του
chat του iPad και του Justin Bieber. Καλά διατηρημένα είναι και το Twitter και το Facebook, τα οποία είναι στην όγδοη και δέκατη θέση στον κατάλογο των πιο συχνών αναζητήσεων.

Σε σύγκριση με το 2009, οι άνθρωποι ανησυχούν λιγότερο για την γρίπη των χοίρων. Η Susan Boyle και ο Μάικλ Τζάκσον δεν συγκέντρωσαν φέτος και τόσο ενδιαφέρον μιας και κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση σε δημοτικότητα αναζητήσεων.

iPad και iPhone 4 έπιασαν κορυφή στις πιο δημοφιλής αναζητήσεις τεχνολογίας αφήνοντας το Nokia 5530 τρίτο.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν έντονα για την κατάσταση στην Αϊτή κάνοντας την έτσι το πιο περιζήτητο θέμα στις αναζητήσεις ειδήσεων. Και επειδή όλοι ήθελαν να βοηθήσουν, οι λέξεις κλειδιά που σχετίζονταν με αυτή, όπως το «Δωρεές στην Αϊτή», ήταν πρώτες στις ανθρωπιστικές αναζητήσεις. Άλλα γεγονότα που σημάδεψαν το 2010 ήταν ο σεισμός στη Χιλή, οι πλημμύρες στο Πακιστάν και φυσικά οι πετρελαιοκηλίδες στον Κόλπο του Μεξικού.

Αν σας ενδιαφέρουν όλα αυτά λοιπόν ελάτε να ξαναζήσουμε μαζί τις κορυφαίες στιγμές του 2010 από όλο τον κόσμο μέσα από τα μάτια της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης σε ένα μοναδικό πραγματικά βίντεο.Περισότερα για το θέμα: http://www.google.com/intl/en/press/zeitgeist2010/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...