Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

03-07 Μαϊου 2010: Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του ΔέρματοςΗ Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), από το 2000 οργανώνει κάθε χρόνο την “Ευρωπαϊκή ημέρα μελανώματος” με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την σημασία την έγκαιρής διάγνωσης του μελανώματος. Φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και με την συνεργασία των ελλήνων δερματολόγων αλλά και την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay οργανώθηκε και στην Ελλάδα η “Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος” (3 έως 7 Μαΐου).

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ που συμμετέχουν στην οργάνωση αυτή θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό σε ιδιωτικά ιατρεία αλλά και σε νοσοκομειακά ιδρύματα σε όλη την χώρα. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 800 11 11 222 όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν. Παράλληλα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν και στο www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας εξετάζονται περίπου 2.500 χιλιάδες περιστατικά σε όλη την χώρα και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η εξέταση έχει αποδειχτεί σωτήρια. Άλλωστε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το 90% των μελανωμάτων που εντοπίζονται εγκαίρως μπορούν να θεραπευτούν.

Τέλος να επισημάνω πως στο www.myskincheck.gr μπορεί ο καθένας μας να μπαίνει όποτε θέλει και ακλουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται να αξιολογεί μόνος του το επίπεδο κινδύνου του μέσα από 4 απλά βήματα

Στο παρακάτω link θα βρείτε την λίστα με τους συμβεβλημένους δερματολόγους τους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν με το κλείσιμο ενός απλού ραντεβού

http://82.103.132.139/edae/poster/dermlist/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...