Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Τραγωδία στην Αϊτή

Σοκ. Ίσως η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας την τραγική είδηση για τον σεισμό στην Αϊτή. Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει. Φτωχά τα λόγια για τις ζωές που χάθηκαν. Δεν χωράει στο μυαλό μου πως από την μία στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να βρεθούν στο μηδέν χιλιάδες ζωές. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς κανείς να μπορεί να το προβλέψει. Και φυσικά η τραγική ειρωνεία είναι πως ο εγκέλαδος επέλεξε να χτυπήσει τους ήδη χτυπημένους. Ανθρώπους που θα νιώθανε πλούσιοι αν είχανε τα μισά από όσα εμείς πετάμε καθημερινά. Και μετά από αυτό το απόλυτο σκοτάδι. Ότι χειρότερο για όσους επιζήσανε. Ότι χειρότερο για οποιονδήποτε. Δεν μπορώ ούτε στο ελάχιστο να βάλω τον εαυτό μου στην θέση όλων αυτών των ανθρώπων. Χωρίς ρεύμα, με τις τηλεπικοινωνίες ολοκληρωτικά κατεστραμμένες, σε ένα σκηνικό απόλυτου χάους και το χειρότερο από όλα, μέσα στην απόλυτη άγνοια για το αν ζουν η όχι τα κοντινά τους πρόσωπα. Κάτι τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να αναθεωρείς (έστω και παροδικά) όσα έχεις για δεδομένα στην ζωή σου. Σε κάνουν να αισθάνεσαι μικρός μπροστά στη δύναμη της φύσης. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Τίποτα ίσως να ήταν και το καλύτερο…2 σχόλια:

Γ.Ι.Π. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Να προσθέσω μόνο την ευχή μου να συνδράμει άμεσα η διεθνής κοινότητα, η οποία θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει μόνο πως θα ξεπεράσει την "οικονομική κρίση"! Δεν θα το έλεγα αυτό αν ήταν μια άλλη, "ανεπτυγμένη", χώρα που έχει ανάγκη, γιατί τότε η συνδρομή θα ήταν τουλάχιστον άμεση. Αλλά όταν μέσα στις ΗΠΑ έχει υπάρξει το φαινόμενο του τυφώνα Κατρίνα και της εκεί απαράδεκτης καθυστέρησης συνδρομής της ίδιας της κυβέρνησης αυτής καθαυτής της χώρας που επλήγη μόνο και μόνο επειδή το συμβάν είχε λάβει χώρα σε τόπο που δεν ζούσαν οι έχοντες χρήματα και εξουσία, καταλαβαίνει κανείς ότι αντίστοιχος κίνδυνος υπάρχει και για την Αϊτή!
Ήδη οι νεκροί είναι 100.000 και δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι μόνο ενδεικτικός, ενώ και όσοι έμειναν πίσω ζωντανοί ποιός ξέρει σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει...

Γ.Ι.Π. είπε...

Προς επιβεβαίωση των εκπεφρασμένων φόβων μου για καθυστέρηση της βοήθειας:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1765932

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...